Kaş Silme
Lazerle Kaş Silme Nasıl Yapılır?
Lazerler ışık enerjileridir. Koyu renkli bir kıyafetle güneş altında bir süre beklerseniz kıyafetin ve derinizin ısındığını fark edebilirsiniz. Çünkü koyu renkli boyalar ışığı emerler ve ısıya dönüştürebilirler. Lazerlerde benzer bir prensiple çalışabilirler. Koyu renkli boyar maddeler lazer ışığını emerek ısı ve sese dönüştürebilirler, buharlaşma meydana getirebilirler pigmentler parçalanabilir ve renkler solabilir. Boyaları yok etmek amacıyla kullanılan lazer ışınları deri yüzeyini zarar vermeden geçebilir deri içindeki pigmente ulaşır. Kaş pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ısıya dönüştürebilir. Bu sayede deri içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment açığa çıkan enerji ile küçük parçacıklara ayrışabilir. Vücudun bağışıklık sistemi küçük parçacıklara ayrışmış kaş boyasını daha kolay emebilir.
Her kaş silinebilir mi?
Her kaş genellikle silinebilir fakat her zaman tam olarak geçmeyebilir. Kaş sildirme lazerleri en son teknolojiyle üretilmiştir. Deride bulunan birçok ana rengi lazerle silmek mümkün olabilir.İçerdiği renk karışımı sebebiyle kombinasyonlar maalesef lazerle tam olarak silinememektedir. Bundan dolayı kaşlarına kalıcı makyaj yaptıranlara ilerleyen zamanlarda sildirmeyi isteme ihtimaline karşı tek renk boya ile kalıcı makyaj aptırmalarını ve kaş yaptırdıkları uzmanı renk kombinasyonu kullanmaması için uyarmalarını öneririz.
Kaş silme seans aralıkları nasıl ayarlanır?
Kaş silmede seans aralıkları 6-8 haftadır. Lazerle dövme silme tedavisinde deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içerisinde düzelebilir. Deri yüzeyinin normalleşmesine rağmen deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan uzaklaştırma işlemi devam edebilir. Atık maddelerin mümkün olduğu kadar fazla uzaklaştırılması ve deri destek dokusunun normalleşmesi beklenmelidir. Lazerle kaş silmede ikinci veya daha ileri seanslara en erken 6-8 hafta sonra alınabilir. Bazen aranın daha fazla uzatılması da istenebilir.
Lazerle kaş silme kaç seans gerektirir?
Kaşın lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, derinlik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirleyebilir. Kaş silme seans sayısı ortalama 3-6 seans aralığında olabilir.
Kaşın belli bir bölgesini lazerle sildirmek mümkün mü?
Silme işlemi kaşın istediğiniz bölümüne uygulunabilir. Lazer aletinin atışları sadece bir bölge yok edilmesi için yeterli incelikte olabilir. Son derece hassas çalışılabilir.
Lazer için en ideal boyalar nelerdir?
Metal içermeyen bitkisel boyalar en idealidir. Bazı kalıcı makyaj boyaları metalik alt yapıya sahip olabilir. Bu metalik ürünlerle lazer ışığı karşılaştığında koyu hatta siyah renge dönebilir. Bu durumda tedavisi çok daha zor bir durum oluşabilir. Bu siyahlık ancak lazer peelingle çıkarılabilir. Bu işlemin lekelenme, keloid, skar gelişimi gibi riskleri bulunmayabilir. Bu nedenle metalik yapıda ve karışık renklerle elde edilmiş kalıcı makyaj boyalarının lazerle silinmesi sınırlı olabilir.
Kaş sildirme işlemi ciltte iz bırakır mı?
Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz taktirde genellikle sorun yaşamadan kaşınızı silmek mümkün olabilir. Tavsiyelere uyduğunuz ve işlem sonrası nemli tutup koruduğunuz taktirde bölgede kalıcı bir hasar görülmemektedir.
Lazerle kaş silme ağrılı bir işlem midir?
Ağrı duyumsaması kişiye özeldir. Aynı uygulamada hissedilecek ağrı hissi vakadan vakaya değişmektedir. Genelde kaş silme işleminde çok düşük bir ağrı oluşmaktadır. Fakat bu ağrı hissini azaltmak için anestezik kremle uyuşturma, işlem sırasında soğuk hava ile tedavi alanını soğutarak ağrı hissini azaltabilir.
Kaş Silme İşlemi Öncesi
Lazerle kaş silinecek tedavi alanının güneşten korunması gereklidir. Tedaviden 2 hafta kadar önce işlem alanını güneşten korunmalıdır. Tedavi alanını gerekli ise tıraş edilmelidir. Tedaviden 1 gün önce ve tedavi günü aspirin ve kan sulandırabilen diğer ağrı kesiciler ve ilaçlar alınmamalıdır.
Kaş Silme İşlemi Sonrası
Lazerle silinen kaş alanına düzenli aralıklarla buz kompresi yapılabilinir. Tedavi alanını mümkün olduğunca yukarıda istirahat halinde tutulması gerekebilir. Önerilen kremler düzenli olarak tedavi alanına uygulanabilir. 3 gün sıcak su, sauna, buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durulabilir. Deride kabuklanma varsa kabuklanma düzelinceye kadar denize veya havuza girilmeyebilir.