E-Mail

info@nuketeroglu.com

بريد إلكتروني

info@nuketeroglu.com

Téléphone

90 530 857 19 01

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer nedir?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer öncesi ve sonrası
Radyofrekanslı fraksiyonel CO2 lazer, yüzünüzdeki bennler, siğiller, keratozlar, sivilce izleri, lekeler, yaşlanma ile yanaklarda oluşan ince çizgiler ya da gözenekler, cilt üzerinde oluşan pürüzlü görünüm, renksiz benler, siğiller, mat ve cansız bir cilt yapısı, dudak üzerindeki ince çizgiler için uygulanan bir lazer sistemidir.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer ile cildinizdeki izler azaltılabilir, çukurlar giderilebilir, cilt yapınız gerginleştirilebilir, üzerindeki lekeler, benler ve siğiller tedavi edilebilir. Bunlar dışında uzun dönemli etki olarak cildiniz yeniden yapılandırılabilir.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazerle yapılabilen tedaviler nelerdir?

1- Sivilce izleri ve lekelerinin (akne skarı) azaltılabilmesi

2- Derin çizgilerin azaltılabilmesi

3- Cildin geniş gözenekli ve kaba görünümünün incelebilmesi

4- Ciltte meydana gelen güneş lekeleri ve yaşlılık lekelerinin renginin açılabilmesi

5- İnce kırışıklıkların azaltılabilmesi

6- Doğumsal veya sonradan oluşan benlerin, siğillerin, keratozların tedavisi

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer Sistem nedir?

Fraksiyonel ‘Delik’ demektir. Silah sektöründen estetiğe geçen bir kelimedir. Radyofrekanslı fraksiyonel CO2 lazerlerde hedeflenen alandaki derinin tamamına lazer uygulaması yapılmaz. Hedeflenen alanda birçok noktasal lazer atışı oluşturulurken bu atışların arasında ise sağlam deri bırakılır. Amaç etkiyi aynı tutarken iyileşmeyi hızlandırmaktır. Her bir noktasal lazer atışının çapı 120 mikrometredir. Hemen hemen bir saç kılının yarısı büyüklüğünde olabilir. Bu nedenle bu lazer atışlarına ‘mikroskopik tedavi alanı’ adı verilmektedir.

Radyofrekans nedir?

Radyofrekans cihazlarda tedavi edilen alana değdirilen iki elektrod ucu bulunur. Bu iki uç arasındaki cilt altında elektron hareketi yaratarak elektriksel bir enerji üretebilir. Bu elektron hareketi direnci yüksek dokulardan geçerken ısı oluşabilir. Oluşan ısı enerjiye bağlı olarak kontrol edilebilir. Elektriksel hareketin derinliğini iki elektrod arasındaki mesafe belirlemektedir. Cilt altında yaratılan ısının etkisi ile derin dermal dokulardaki kollajen üreten fibroblast hücreleri uyarabilir. Ayrıca hücre metabolizması hızlanabilir ve bölgedeki kan dolaşımı artış gösterebilir. Bipolar radyofrekans ile derin derialtı bağ dokusundaki kollajen miktarı arttırılması ile ciltte toparlanma ve sıkılaşma sağlanabilir. Lazer ve radyofrekans ardı ardına uygulanınca sinerjik etki oluşturabilir.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulamasının Normal Fraksiyonel CO2 Lazerlere göre artıları nelerdir?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi nasıl uygulanır
Radyofrekans bulundurmayan fraksiyonel karbondioksit lazerler sadece cildin yüzeyel özelliklerini değiştirebilir. Yani ince kırışıklıklar, lekeler, kabalaşmış görünümü azaltabilirler. Ancak derin cilt altı dokulara etkileri hafif olabilir. Radyofrekanslı fraksiyonel CO2 lazer hem cilt yüzeyini değiştirebilir hem de derin cilt altı bağ dokusundaki etkilerine bağlı olarak derin dokularda sıkılaşma ve toparlanma da olabilir.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulaması öncesi ve sonrası nasıldır?

Hasta uygulama öncesi güneş ve solaryumdan 1 ay uzak kalabilir. Kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar (aspirin, heparin…) ciltte iyileşme problemi yaratacağı için retinoid içeren ilaçlar (isotretionin, tretionin, etretinat, acitretin, arotinoid içeren ilaçlar – Tretin, Acnelyse, Differin, Roaccutane, Zoretanin gibi), uygulama sırasında hassasiyet yarattığı için almamalıdır. Uygulama öncesinde cildi aşındırıcı dermabrazyon, peeling gibi tedaviler veya cilt germe operasyonu uygulanmışsa mutlaka doktora söylemelidir. Hastada geçmişte herpes (uçuk) çıkarma öyküsü var ise mutlaka uygulama sonrasında hiç aksatmadan antiviral ilaca (Zovirax tab.gibi) başlamalıdır.

Kaç tip fraksiyonel lazer vardır?

Başlıca iki tip fraksiyonel lazer vardır:

-Nonablatif yani soyucu olmayan fraksiyonel lazerler (Er:Glass, Nd:YAG…)

-Ablatif yani soyucu olan fraksiyonel lazerler (Er:YAG, CO2)

İlk fraksiyonel lazerler Er:Glass sistem olarak üretilmiştir. Bu lazerlerde lazer ışınının geçtiği lenste bazı noktalar ışını geçirmediği için tüm cilt alanına lazer ışını gönderilmiyor uygulama yapılan ciltte lazer ışını almayan alanlar bırakılıyordu. Ayrıca bu sistem ablatif (soyucu) bir sistem değil nonablatif bir sistem olduğu için ciltte soyulma yapmıyor sadece cilt altındaki kollajen lifleri etkiliyordu.

Ancak nonablatif sistemlerde kullanılan lazer felsefesi sayesinde cilt yenileme uygulamalarında yeni bir dönem açılmış oldu. Sonrasında ise fraksiyonel lazer özellikte Er:YAG sistem cihazlar üretildi ve kullanılmaya başlandı. Bu sistemde Ablatif (soyucu) etki fraksiyonel uygulama ile birleştirilmiş oldu. Bu gelişmelerin son halkası olarak Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer üretildi. SmartXIDE DOT, en gelişmiş Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer’dir. Şu an için en profesyonel ablatif lazerle cilt yenileme sistemidir. CO2 Lazerin fraksiyonel uygulanması sayesinde Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer’in iyi özellikleri güçlendirilirken yan etkileri ise daha aza indirilmiştir.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer tek seansta etki eder mi?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulaması tek seanstır ancak derin iz ve çukurlara sahip bir cilt için birkaç seans daha uygulama gerekebilir.

Cilt gençleştirmede Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 lazerin diğer tüm tedavilerden farkı nedir?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulaması sonrası cilt altı kolajen liflerinde %30 oranında kısalma ve ciltte gerilme ortaya çıkabilir. Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazerle hastanın ihtiyacına göre cilt 10-400 mikrometre derinliğinde soyulabilir. (Er:YAG lazerlerde bu soyulma 2-50 mikrometre arasındadır). Bu farklar sayesinde CO2 lazer, lazerle cilt soyma uygulamalarından biri olarak yerini koruyabilir. Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer ile cilt vaporizasyon yoluyla buharlaştırılıp ablasyon olurken (soyulurken) yeniden yapılandırılıp aynı zamanda cilt altı doku sıkılaştırılabilir.

Tüm fraksiyonel lazerler aynı etkiye sahip midir?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi istanbul
Soyucu olan veya olmayan birçok fraksiyonel lazer vardır. Tüm fraksiyonel lazerler aynı etkiyi yaratmayabilir. Soyucu olmayan fraksiyonel lazerler sadece cildin kolajen liflerinde gerilme yaratabilir. Soyucu olan fraksiyonel lazerler ise iki tiptir. Bunlar Er:YAG veya CO2 lazer olabilir.

Er:YAG lazerler soyucu olmalarına karşın Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer kadar derin soymazlar.  Bu nedenle sivilce izlerine bağlı çukurların giderilmesinde ve cilt gençleştirilmesinde etkileri Radyofrekanslı fraksiyonel CO2 lazere göre düşüktür ve fazla seans gerektirebilirler.

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulamasının ciltte yarattığı etkiler nelerdir?

Radyofrekanslı Fraksiyonel CO2 Lazer uygulaması sonrası cildin yapısında ciddi değişiklikler meydana gelebilir. İlk olarak uygulama sırasında cilt altı kolajen liflerinde kısalma ve uygulanan doza bağlı olarak derinin üst tabakasında buharlaşma ( Vaporizasyon ) meydana gelebilir. Sonraki 1-3 aylık süreçte ise cilt altındaki fibroblast adı verilen hücrelerin uyarılmasına bağlı olarak yeni kolajen oluşumu ve cilt altı bağ dokusunda yeniden düzenlenme meydana gelebilir.

Bize Ulaşın