Ulthera
‘Ultrasonik Yüz ve Boyun Germe’
Ulthera, ultrasound teknolojisinin görüntüleme özelliğini kullanarak cildin derinlerindeki tabakalarına ulaşarak ciltte ‘germe’ etkisi oluşturan FDA onaylı, ‘yüz germe ameliyatı’ na alternatif bir teknolojidir.
Ulthera uygulaması ile hastanın yüzünde; cerrahi bir işlem yapılmadan, 1.5-3–4.50mm derinlikteki dokulara “ses dalgaları” ile ulaşabilir ve yapılan bölgedeki kolajen üretimini tetiklerken yenilenmiş cildi SMAS’a tekrar yapıştırabilir.
Ulthera işleminde cildin 1.5mm, 3mm ve 4.5mm altına ultrasonik dalgalar yollanır. Hedeflenen bölgede bu ultrason dalgalarının ısıya dönüşmesi sonucunda cilt altı dokularında mevcut kollajen lifleri sıkılaşabilir ve ısı ile yeni kollajen üretimi tetiklenebilir, cilt SMAS’a yeniden daha kuvvetli yapışır. Ulhera işlemi sonucunda cilt kalitesinde artış, ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi sağlanabilir.
Bu işlemde hedeflenen en önemli doku SMAS (süperfisyal musküler aponevrotik sistem) denilen tabakadır. SMAS tabakası, cilt ile kaslar arasında bulunan ve yüz dinamizmini sağlayan en önemli yapıdır. SMAS tabakası, yüz germe amacıyla yapılan birçok cerrahi yöntemde de müdahalelerin yapıldığı tabakadır. 4.5 mm derinliğe yapılan atışlar bu SMAS tabakasını hedef alır. 3 mm derinliğe yapılan atışlar cilt altı dokuları ve 1.5 mm derinliğe yapılan atışlar da olarak cilt yüzeyini hedef alır. Sonucunda tüm cilt katmanlarında iyileşme gerçekleşir. İşlem sırasında cilt yüzeyi tahrip edilmemektedir.
Ulthera sisteminde, ses dalgaları ile estetik ameliyatlar sırasında ulaşılabilen cildin derinlerindeki tabakalara da inilebilmesini, SMAS’a ulaşılarak doğru tabakaya ultrason enerjisinin gönderilmesini mümkün kılabilir. Ulthera sisteminde cilt ısıtılarak lifting ve sıkılaşma etkisi meydana gelebilir. Ulthera’nın görünen etkileri olan sıkılaşma ve toparlamanın yanı sıra cildin yeni fibroblast üretimini de tetiklediği ameliyatsız yüz germe etkisinin yanında cildi gençleştirdiği de görülebilir. Ulthera etkisi 2-3 ay içinde hissedilebilir.
Ulthera, gevşemiş dokunun toparlanması ve cildin gergin bir görünüme ulaşmasını hedefleyen ideal bir uygulama olabilir.
Sonuç;
- Daha fazla kolajen üretimi
- Güçlenmiş bağ dokuları
- Daha sıkı ve gergin bir cilt
- Kırışıklarda azalma
Ulthera İşlemi Ne Kadar Sürer?
Ulthera süresi uygulama yapılan bölgelere göre değişmektedir. Göz çevresine yapılan uygulamanın süresi yaklaşık 15-20 dakika iken, tüm yüz ve boyuna yapılan uygulamanın süresi 1 saate kadar ulaşmaktadır. İstenilen sonuca ulaşmak için tek seanslık uygulama yeterli olabilir.
Ulthera Hangi Bölgelerde Etkilidir?
Ulthera, zamanın ve yerçekiminin ciltte meydana getirdiği olumsuz etkilere karşı koyabilir ve cildin gerginleşmesine, sıkılaşıp toparlanmasına yardımcı olabilir. Yerçekiminin ciltte yarattığı ilk olumsuz etki göz çevresindeki elastikiyet kaybı ve buna bağlı olarak kaş-göz mesafesinde yakınlaşma, göz altında torbalanma ve gözlerdeki küçülme hissi olabilir. Ulthera sürecinin ardından kaşlar yukarı doğru kalkabilir, göz altı torbası gerginleşebilir, gözkapağındaki deri fazlası gerilerek yukarı doğru giderilebilir.
Ulthera, yüz bölgesinde kırışıklık ve çene kontüründeki sarkmalar için yanaklara, gıdı bölgesinde oluşan sarkmalara karşı boyuna, kaş kaldırmak amacıyla kaş-alın bölgesine, göz etrafı ve alt kısımlarındaki kırışıklıkları azaltmak amacı ile göz çevresine, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla dekolteye uygulanabilir.
Uygulama Sonrası Nasıldır?
Hafif bir ödem ve kızarıklık olabilir, uygulama bitiminden kısa süre sonra geçer.